Lacunza (2022) Ecofeminismes. Dones, vida y educación social.

Des de fa uns anys, estem veient com el món esta entrant en una deriva de crisis social i mediambiental, que posa en joc el planeta que habitem i per tant, les nostres vides. Les injustícies i les desigualtats estan a l’ordre del dia i sembla ser que no sabem ben bé com sortir d’això. L’ecofeminisme ens porta una nova mirada, una nova perspectiva que lliga el feminisme i l’ecologisme, mitjançant un sentit de justícia social i Drets Humans que l’uneix profundament amb la nostra tasca com a professionals de l’Educació Social. En aquest aprofundiment teòric entraré a analitzar les crítiques i propostes de l’ecofeminisme, així com la tasca i finalitat de l’Educació Social, per tal de trobar el punt en el qual conflueixen i com els dos esdevenen eines de transformació social. El treball busca també, ser un mitjà de coneixement i difusió de les teories ecofeministes, alhora que pretén destacar el sentit i la importància d’afegir una visió ecofeminista a la nostra professió, l’Educació Social.

Des de hace años, podemos ver como el mundo está entrando en una deriva de crisis social y medioambiental, que pone en juego el planeta que habitamos y por tanto nuestras vidas. Las injusticias y las desigualdades están a la orden del día y parece ser que no sabemos cómo salir de esta. El ecofeminismo nos aporta una nueva mirada, una nueva perspectiva que junta el feminismo y el ecologismo, a través de un sentido de la justicia social y los Derechos Humanos que lo une profundamente a nuestro trabajo como profesionales de la Educación Social. En esta profundización teórica entrare a analizar las críticas y propuestas del ecofeminismo, así como la finalidad de la Educación Social, para poder encontrar el punto en el cual confluyen y acontecen como medios de transformación social. El trabajo busca también, ser un medio de conocimiento y difusión de las teorías ecofeministas, a la vez que pretende destacar el sentido y importancia de añadir la visión ecofeminista a nuestra profesión, la Educación Social.

– – – – –

Lacunza Alcaraz, L. (2022). Ecofeminismes. Dones, vida i educació social [Treball Fi de Grau]. Facultat d’ Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Universitat Ramon Lull.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s